Hakaniemen Merikiinteistö Oy, ent

Hakaniemen Merikiinteistö Oy, ent. Metallitalo; Siltasaarenkatu 3. Hakaniemenranta 1. John Stenberginranta 6.; Helsinki -- Metallitalo on osa liike- ja pankkirakennusten 1950-60-lukujen traditiota alueella. Ovi- ja ikkunamuutoksia v. 1984 (arkk. toim. Heliövaara ja Uksila) ja v. 1985-1987 (Sistem, Yrjö Wegelius). Ulkotarjoilualue vuonna 2000. Kahvilan muutoksia v. 2008 (Stefan Remming). Kaksi ensimmäistä kerrosta on erotettu liiketiloiksi muista kerroksista. Toinen kerros Hakaniemen torille päin (katutaso Siltasaarenkadulle) on sisäänvedetty ja muodostaa terassimaisen jalankulkuväylän rakennuksen sivuille. Kolmannessa kerroksessa isot ja lopuissa kapeat nauhaikkunat. Julkisivu vaaleanruskeaa tiiltä, jota rytmittävät nauhaikkunat ja niiden tummanruskeat messinkikarmit.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Hakaniemen Merikiinteistö Oy, ent

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1963
Eliel Muoniovaara, Pääsuunnittelija
Valmistus
ajoittamaton
Helsinki, Siltasaarenkatu 3. Hakaniemenranta 1. John Stenberginranta 6.
Käyttö
1965
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Teppo Mia HKM 20.05.2015