Haku

Kuntatalo; Toinen Linja 14. Wallininkatu 2. Alppikatu 1. Ensi Linja 3.; Helsinki

Nykyinen Kuntatalo, entinen Kaupunkien talo, Suomen Kaupunkiliiton toimitalo. Arkkitehtitoimisto Castrén-Jauhiainen-Nuuttila voitti Suomen Kaupunkiliiton järjestämän arkkitehtikilpailun vuonna 1977. Perusratkaisu julkisivun suhteen säilyi melko samana kilpailuehdotuksesta v. 1982 käyttöönotettuun rakennukseen. H:n mallinen rakennus, jossa toimintojen jakautuminen tulee selkeästi esille massoittelussa ja detaljeissa. Julkisivua hallitsee korkeampi keskiosa peililasifasadeineen. Lasifasadien puuosat on verhoiltu messingillä, muuten julkisivu on puhtaaksimuurattua punatiiltä. Lounaan puolen piha on voimakkaasti porrastettu, jonka katukerroksessa lisäksi kapeat, poikittaiset nauhaikkunat. Toimistosiipien päädyissä pystysuuntaiset nauhaikkunat.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Mia Teppo HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 02.06.2015
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kuntatalo; Toinen Linja 14. Wallininkatu 2. Alppikatu 1. Ensi Linja 3.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1977
Jorma Toivonen, Pääsuunnittelija ; arkkitehtitoimisto Castrén-Jauhiainen-Nuuttila, Muu suunnittelija
Valmistus
Toimistosiivissä tyypillinen kaksoiskäytävä-koppikonttoriratkaisu.
Helsinki, Toinen Linja 14. Wallininkatu 2. Alppikatu 1. Ensi Linja 3.
Käyttö
1982
Käyttöönottovuosi
Luokitus