Kiinteistöyhtiö Hämeentie 8; Hämeentie 8. Kolmas Linja 2.; Helsinki

Elokuvateatteri Kansan Biograafi - Folk Biografen" vuoden 1913 piirustuksissa, joka toimi nimellä Kaleva vuoteen 1964 asti. Ovea nostettu ja 5 uutta ikkunaa sisäpihalle vuonna 1964 (Timo Kannisto). Ovia uusittu v. 1970 (Terttu Mehto) ja v. 1987 (Hilkka Kuusinen). Ullakkoasunnot sekä rakennuksen peruskorjaus vuonna 2006 (ark. toim. Larkas & Laine). Varsin runsaasti koristeltu klassistinen, Väinö Vähäkallion suunnittelema rakennus. Kahden ensimmäisen kerroksen julkisivu vaaleaksi rapattu, neljä ylempää puhtaaksi muurattua punatiiltä. Runsaat, valkeat koristeaiheet etenkin ullakkokerroksen pyöröikkunoissa. Parveikkeilla rustikoidut pilariaiheet.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Kiinteistöyhtiö Hämeentie 8; Hämeentie 8. Kolmas Linja 2.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1913
Väinö Vähäkallio, Pääsuunnittelija
Valmistus
ajoittamaton
Helsinki, Hämeentie 8. Kolmas Linja 2.
Käyttö
1913
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Mia Teppo HKM 02.06.2015