Haku

Kiinteistöyhtiö Hämeentie 8; Hämeentie 8. Kolmas Linja 2.; Helsinki

Elokuvateatteri Kansan Biograafi - Folk Biografen" vuoden 1913 piirustuksissa, joka toimi nimellä Kaleva vuoteen 1964 asti. Ovea nostettu ja 5 uutta ikkunaa sisäpihalle vuonna 1964 (Timo Kannisto). Ovia uusittu v. 1970 (Terttu Mehto) ja v. 1987 (Hilkka Kuusinen). Ullakkoasunnot sekä rakennuksen peruskorjaus vuonna 2006 (ark. toim. Larkas & Laine). Varsin runsaasti koristeltu klassistinen, Väinö Vähäkallion suunnittelema rakennus. Kahden ensimmäisen kerroksen julkisivu vaaleaksi rapattu, neljä ylempää puhtaaksi muurattua punatiiltä. Runsaat, valkeat koristeaiheet etenkin ullakkokerroksen pyöröikkunoissa. Parveikkeilla rustikoidut pilariaiheet.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Mia Teppo HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 02.06.2015
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kiinteistöyhtiö Hämeentie 8; Hämeentie 8. Kolmas Linja 2.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1913
Väinö Vähäkallio, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Hämeentie 8. Kolmas Linja 2.
Käyttö
1913
Käyttöönottovuosi
Luokitus