Haku

Kiinteistö Oy Toinen linja 3; Toinen linja 3; Helsinki

Rakennus on alun perin rakennettu panttilainakonttoriksi, mikä näkyy toiminnan mukaan järjestettynä tilasuunnitteluna sekä puolikerroksittain jäsennettyinä erityisinä varastokerroksina. Rakennus on kuitenkin menettänyt alkuperäisen sisätilojen tilarakenteen kokonaisvaltaisessa saneerauksessa vuonna 1986 (Jauhiainen-Nuuttila). Rakennuksen sisätilat julkisivuja lukuun ottamatta uudistettiin, alkuperäinen piharakennus purettiin, ja tontin keskelle rakennettiin uusi elementtirakenteinen piharakennus. Käyttötarkoituksen muutos asunnoiksi, v. 2015, Arkkitehtitoimisto Eeva ja Sten Kallis. Hillitty, klassisistinen kolmikerroksinen rakennus, jonka keskirisaliitti on viiden ikkunarivin levyinen, sen muutamissa ikkunoissa on puiset kolmion malliset koristeaiheet ja se ulkonee seinästä vain hieman. Ensimmäisen kerroksen julkisivussa harmaa rustikointi ja ylemmissä kerroksissa vaalea, vihertävä rappaus. Ikkunapuitteet sekä julkisivua jakavat listat kerrosten välillä ovat kellertävän ruskeat.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Mia Teppo HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 02.06.2015
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kiinteistö Oy Toinen linja 3; Toinen linja 3; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1892
Werner v. Essen, Pääsuunnittelija ; arkk. toim. Jauhiainen-Nuuttila, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Toinen linja 3
Käyttö
1894
Käyttöönottovuosi
Luokitus