Kiinteistö Oy Toinen linja 3; Toinen linja 3; Helsinki

Rakennus on alun perin rakennettu panttilainakonttoriksi, mikä näkyy toiminnan mukaan järjestettynä tilasuunnitteluna sekä puolikerroksittain jäsennettyinä erityisinä varastokerroksina. Rakennus on kuitenkin menettänyt alkuperäisen sisätilojen tilarakenteen kokonaisvaltaisessa saneerauksessa vuonna 1986 (Jauhiainen-Nuuttila). Rakennuksen sisätilat julkisivuja lukuun ottamatta uudistettiin, alkuperäinen piharakennus purettiin, ja tontin keskelle rakennettiin uusi elementtirakenteinen piharakennus. Käyttötarkoituksen muutos asunnoiksi, v. 2015, Arkkitehtitoimisto Eeva ja Sten Kallis. Hillitty, klassisistinen kolmikerroksinen rakennus, jonka keskirisaliitti on viiden ikkunarivin levyinen, sen muutamissa ikkunoissa on puiset kolmion malliset koristeaiheet ja se ulkonee seinästä vain hieman. Ensimmäisen kerroksen julkisivussa harmaa rustikointi ja ylemmissä kerroksissa vaalea, vihertävä rappaus. Ikkunapuitteet sekä julkisivua jakavat listat kerrosten välillä ovat kellertävän ruskeat.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Kiinteistö Oy Toinen linja 3; Toinen linja 3; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1892
Werner v. Essen, Pääsuunnittelija arkk. toim. Jauhiainen-Nuuttila, Muu suunnittelija
Valmistus
ajoittamaton
Helsinki, Toinen linja 3
Käyttö
1894
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Mia Teppo HKM 02.06.2015