Asunto Oy Helsingin Hämeentie; Hämeentie 6; Helsinki

Ullakko asunnoiksi v. 1920 (A.J. Salovaara). Korotettu kerroksella v. 1930 (F.A. Virta). Liikehuoneistojen ikkuna- ja ovimuutoksia v. 1962 (Esko Lehti). Rakennus edustaa 1900-luvun alun suomalaista art nouveau arkkitehtuuria. Julkisivu punertavan ruskeaksi rapattu. Runsaasti valkoisia koristeaiheita toisen kerroksen ikkunoiden sekä erkkereiden kohdalla.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Asunto Oy Helsingin Hämeentie; Hämeentie 6; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1910
Vilho Penttilä, Pääsuunnittelija
Valmistus
ajoittamaton
Helsinki, Hämeentie 6
Käyttö
1913
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Mia Teppo HKM 02.06.2015