Haku

Asunto Oy Helsingin Hämeentie; Hämeentie 6; Helsinki

Ullakko asunnoiksi v. 1920 (A.J. Salovaara). Korotettu kerroksella v. 1930 (F.A. Virta). Liikehuoneistojen ikkuna- ja ovimuutoksia v. 1962 (Esko Lehti). Rakennus edustaa 1900-luvun alun suomalaista art nouveau arkkitehtuuria. Julkisivu punertavan ruskeaksi rapattu. Runsaasti valkoisia koristeaiheita toisen kerroksen ikkunoiden sekä erkkereiden kohdalla.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Mia Teppo HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 02.06.2015
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto Oy Helsingin Hämeentie; Hämeentie 6; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1910
Vilho Penttilä, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Hämeentie 6
Käyttö
1913
Käyttöönottovuosi
Luokitus