Haku

Porthaninkatu 2. Siltasaarenkatu 13.; Helsinki

Entinen Helsingin Kaupungin toimistorakennus, mm. metrotoimisto. Piha-alueen uudelleenjärjestely ja tukimuurin maalaaminen Kallion kerhohuoneistolla v. 1994 (Haary Lindroos). Puretaan 2020. Rakennus sijaitsee kolmionmallisen tontin yhdellä sivulla. Päätyjen kaventaminen on ratkaistu asteittaisilla, ikkunattomilla erkkereillä, jotka tuovat julkisivuun geometristä vaihtelua ja kaventavat rakennuksen kokonaisilmettä Toisen linjan risteyksen suuntaan. Julkisivu on pinnoitettu keraamisella vaalean harmaalla keramiikkalaatalla ja sitä rytmittävät vaakasuuntaiset nauhaikkunat sekä pystysuuntaiset listat.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Mia Teppo HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 02.06.2015
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Porthaninkatu 2. Siltasaarenkatu 13.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1979
Jaakko Laapotti, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Porthaninkatu 2. Siltasaarenkatu 13.
Käyttö
1981
Käyttöönottovuosi
Luokitus