Porthaninkatu 2. Siltasaarenkatu 13.; Helsinki

Entinen Helsingin Kaupungin toimistorakennus, mm. metrotoimisto. Piha-alueen uudelleenjärjestely ja tukimuurin maalaaminen Kallion kerhohuoneistolla v. 1994 (Haary Lindroos). Puretaan 2020. Rakennus sijaitsee kolmionmallisen tontin yhdellä sivulla. Päätyjen kaventaminen on ratkaistu asteittaisilla, ikkunattomilla erkkereillä, jotka tuovat julkisivuun geometristä vaihtelua ja kaventavat rakennuksen kokonaisilmettä Toisen linjan risteyksen suuntaan. Julkisivu on pinnoitettu keraamisella vaalean harmaalla keramiikkalaatalla ja sitä rytmittävät vaakasuuntaiset nauhaikkunat sekä pystysuuntaiset listat.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Porthaninkatu 2. Siltasaarenkatu 13.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1979
Jaakko Laapotti, Pääsuunnittelija
Valmistus
ajoittamaton
Helsinki, Porthaninkatu 2. Siltasaarenkatu 13.
Käyttö
1981
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Mia Teppo HKM 02.06.2015