Sökning

Asunto Oy Linjala 14; Kolmas linja 14; Helsinki

Ikkunoiden uusiminen v. 2001 (Ins. ATM Tarmo Sipola). Kahden rakennuksen kokonaisuus, matalampi 3-kerroksinen osa sisäpihalla ja kadun puoli 6-kerroksinen. Funktionalistinen rakennus. Keltaiseksi rapattu julkisivu, jossa kaksi erkkeriä, joissa nauhaikkunat, muussa rakennuksessa tasainen ikkunajako. Katutason sisäänkäyntejä korostettu tummilla luonnonkivilaatoilla.

Rättsinnehavare Helsingin kaupunginmuseo
Kredit Mia Teppo HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Fotodatum 02.06.2015
Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Asunto Oy Linjala 14; Kolmas linja 14; Helsinki

Sparad:
Materialtyp Byggnad
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Design
1937
Helge Lundström, Pääsuunnittelija
Tillverkning

Helsinki, Kolmas linja 14
Bruk
1938
Käyttöönottovuosi
Klassifikation