Sökning

Asunto Oy Suonionkatu 4; Suonionkatu 4. Kolmas Linja 18.; Helsinki

Ensimmäinen kerros liikehuoneistoja, viisi asuinkerrosta. Markiisi ravintolan julkisivuun v. 2000 (Kalevi Heinonen). 1950-luvulle tyypillinen sileäksi rapattu 6-kerroksinen rakennus, jossa vaalean keltainen julkisivu ja tasainen ikkunajako. Tyyliltään moderneja yksityiskohtia mm. pystysuuntaiset tummat listat, laattasokkeli sekä kulmaan sijoitetut hieman ulkonevat parvekkeet rautakaiteineen.

Rättsinnehavare Helsingin kaupunginmuseo
Kredit Mia Teppo HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Fotodatum 02.06.2015
Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Asunto Oy Suonionkatu 4; Suonionkatu 4. Kolmas Linja 18.; Helsinki

Sparad:
Materialtyp Byggnad
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Design
1951
Aulis Edvin Hämäläinen, Pääsuunnittelija
Tillverkning

Helsinki, Suonionkatu 4. Kolmas Linja 18.
Bruk
1952
Käyttöönottovuosi
Klassifikation