Haku

Toinen linja 19; Helsinki

Asuinrakennus, jossa lisäksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton tiloja. Julkisivun peruskorjaus v. 2001 (diplomi-insinööri Tapani Aho). Ullakolle talosauna ja hissiyhteys ullakon tasolle. Varapoistumistieporras pihasivulle sekä ylimpien parvekkeiden päälle katto. Katutasossa ravintola Kalliongrillin muutos kokoustilaksi vuonna 2003-2004 (Timo Viikari). Matalat siipirakennukset katu/kellaritasossa yhdistävät rakennuksen viereisiin pistetaloihin Toisen linjan puolella. Sisäpiha korotettu näiden päälle. Julkisivu puhtaaksimuurattua kahitiiltä. Vaakasuuntaiset ikkunanauhojen välit sekä parvekkeet valkoista rakennuslevyä. Ikkunoiden välissä tummat rakennuslevyt. Sokkeli ja pilarit katutasossa alun perin pesubetonia, nyk. tummaksi maalattuja. Katutasossa toimi pitkään maineikas ravintola Kalliongrilli.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Mia Teppo HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 02.06.2015
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Toinen linja 19; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1962
Niilo Kokko, Pääsuunnittelija diplomi-insinööri Tapani Aho, arkkitehti Timo Viikari, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Toinen linja 19
Käyttö
4.3.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus