Toinen linja 19; Helsinki

Asuinrakennus, jossa lisäksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton tiloja. Julkisivun peruskorjaus v. 2001 (diplomi-insinööri Tapani Aho). Ullakolle talosauna ja hissiyhteys ullakon tasolle. Varapoistumistieporras pihasivulle sekä ylimpien parvekkeiden päälle katto. Katutasossa ravintola Kalliongrillin muutos kokoustilaksi vuonna 2003-2004 (Timo Viikari). Matalat siipirakennukset katu/kellaritasossa yhdistävät rakennuksen viereisiin pistetaloihin Toisen linjan puolella. Sisäpiha korotettu näiden päälle. Julkisivu puhtaaksimuurattua kahitiiltä. Vaakasuuntaiset ikkunanauhojen välit sekä parvekkeet valkoista rakennuslevyä. Ikkunoiden välissä tummat rakennuslevyt. Sokkeli ja pilarit katutasossa alun perin pesubetonia, nyk. tummaksi maalattuja. Katutasossa toimi pitkään maineikas ravintola Kalliongrilli.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Toinen linja 19; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1962
Niilo Kokko, Pääsuunnittelija diplomi-insinööri Tapani Aho, arkkitehti Timo Viikari, Muu suunnittelija
Valmistus
ajoittamaton
Helsinki, Toinen linja 19
Käyttö
1.6.2020
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Mia Teppo HKM 02.06.2015