Asunto Oy III linja 20; Kolmas linja 20; Helsinki

Vuonna 1928 rakennettu asuinkerrostalo, jonka viereiset rakennukset vielä rakennusvaiheessa olivat kaksikerroksisia puutaloja. Sisäpihalla talousrakennus, jossa sauna ennen sijaitsi (muutettiin varastoksi v.1980, Matti Järvi). Kellariin saunatilat v. 1985 (Erkki Santala). Ikkunaremontti v. 1997 (Alavuden puunjalostustehdas Oy). Piharemontti, putkiremontti(?) v. 2009. Ullakkotilojen muutos asunnoiksi v. 2010. Liiketilan muutos asunnoiksi v. 2013 (arkkitehti Juhani Harju). Klassistinen rakennus, jossa hillitysti yksityiskohtia, mm. päätykolmiot keskimmäisissä ikkunakehissä sekä pyöreät aiheet ylimmän kerroksen tumman listan alapuolella. Keltainen julkisivurappaus, ruskea rappaus ikkunankehissä ja katutasossa. Ensimmäinen kerros liike- ja toimistotiloja.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Asunto Oy III linja 20; Kolmas linja 20; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1927
Uuno Valhelm, Pääsuunnittelija
Valmistus
ajoittamaton
Helsinki, Kolmas linja 20
Käyttö
1928
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Mia Teppo HKM 26.06.2015