Haku

Asunto Oy III linja 20; Kolmas linja 20; Helsinki

Vuonna 1928 rakennettu asuinkerrostalo, jonka viereiset rakennukset vielä rakennusvaiheessa olivat kaksikerroksisia puutaloja. Sisäpihalla talousrakennus, jossa sauna ennen sijaitsi (muutettiin varastoksi v.1980, Matti Järvi). Kellariin saunatilat v. 1985 (Erkki Santala). Ikkunaremontti v. 1997 (Alavuden puunjalostustehdas Oy). Piharemontti, putkiremontti(?) v. 2009. Ullakkotilojen muutos asunnoiksi v. 2010. Liiketilan muutos asunnoiksi v. 2013 (arkkitehti Juhani Harju). Klassistinen rakennus, jossa hillitysti yksityiskohtia, mm. päätykolmiot keskimmäisissä ikkunakehissä sekä pyöreät aiheet ylimmän kerroksen tumman listan alapuolella. Keltainen julkisivurappaus, ruskea rappaus ikkunankehissä ja katutasossa. Ensimmäinen kerros liike- ja toimistotiloja.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Mia Teppo HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 26.06.2015
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto Oy III linja 20; Kolmas linja 20; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1927
Uuno Valhelm, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Kolmas linja 20
Käyttö
1928
Käyttöönottovuosi
Luokitus