Haku

Asunto Oy Castreninkatu 8; Castreninkatu 8. Kolmas linja 28; Helsinki

Ikkunoiden uusiminen, jonka yhteydessä puitejaon muutos v. 1991-93 (arkk. Rurik Wasastjerna). Vesi- ja viemärilaitteiden, märkätilojen, keit- tiöiden sekä vessojen peruskorjaus entisille paikoilleen v. 2008 (LVI-insinööritoimisto Sami Linnermo Oy). B-portaaseen uusi sisäänkäyntikatos, A-portaaseen uusi ulko-ovi sekä muiden ulko-ovien uusiminen v. 2008 (arkkitehdit Maija Niemelä ja Pentti Myllymäki). Kahdesta rakennusmassasta koostuva rakennus, joista toinen yksikerroksinen ja toinen seitsemänkerroksinen. Julkisivurappaus päädyssä punertavan ruskea, ikkunanauhojen välit harmaat ja valkoiset. Katutason liikehuoneisto on sisäänvedetty Castréninkadun puolella, jolloin talon kulmaan muodostuu betonisten palkkien tukema katos.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Mia Teppo HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 29.06.2015
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto Oy Castreninkatu 8; Castreninkatu 8. Kolmas linja 28; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1957
Else Aropaltio, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Castreninkatu 8. Kolmas linja 28
Käyttö
1958
Käyttöönottovuosi
Luokitus