Asunto Oy Castreninkatu 8; Castreninkatu 8. Kolmas linja 28; Helsinki

Ikkunoiden uusiminen, jonka yhteydessä puitejaon muutos v. 1991-93 (arkk. Rurik Wasastjerna). Vesi- ja viemärilaitteiden, märkätilojen, keit- tiöiden sekä vessojen peruskorjaus entisille paikoilleen v. 2008 (LVI-insinööritoimisto Sami Linnermo Oy). B-portaaseen uusi sisäänkäyntikatos, A-portaaseen uusi ulko-ovi sekä muiden ulko-ovien uusiminen v. 2008 (arkkitehdit Maija Niemelä ja Pentti Myllymäki). Kahdesta rakennusmassasta koostuva rakennus, joista toinen yksikerroksinen ja toinen seitsemänkerroksinen. Julkisivurappaus päädyssä punertavan ruskea, ikkunanauhojen välit harmaat ja valkoiset. Katutason liikehuoneisto on sisäänvedetty Castréninkadun puolella, jolloin talon kulmaan muodostuu betonisten palkkien tukema katos.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Asunto Oy Castreninkatu 8; Castreninkatu 8. Kolmas linja 28; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1957
Else Aropaltio, Pääsuunnittelija
Valmistus
ajoittamaton
Helsinki, Castreninkatu 8. Kolmas linja 28
Käyttö
1958
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Mia Teppo HKM 29.06.2015