Haku

Asunto Oy Kiiski; Kolmas linja 32. Wallininkatu 7.; Helsinki

Asuinkerrostalo, joka koostuu katujen kulmassa olevasta rakennusmassasta sekä Wallininkadun puolella sijaitsevasta pistetalosta. Massojen julkisivu on kuitenkin yhtenäinen. Lisäksi ne muodostavat yhtenevän kokonaisuuden myös viereisen tontin 32 rakennuksen kanssa. Viiden asunnon ja saunaosaston rakentaminen ullakolle, piha-alueen kunnostaminen sekä yhteis- ja varastotilojen rakentaminen kellarikerrokseen v. 2002 (ark. toim. Juhani Harju Oy). Funktionalistinen rakennus, jossa vaalea, hieman punertava terastirappaus sekä kadun kulmassa osittainen pyöristys. Wallininkadun puolella tasainen ikkunajako, Kolmannella linjalla kaksi suorakulmaista erkkeriä, joissa nauhaikkunat.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Mia Teppo HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 08.07.2015
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto Oy Kiiski; Kolmas linja 32. Wallininkatu 7.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1937
Ferd. Salokangas, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Kolmas linja 32. Wallininkatu 7.
Käyttö
1937
Käyttöönottovuosi
Luokitus