Asunto Oy Kiiski; Kolmas linja 32. Wallininkatu 7.; Helsinki

Asuinkerrostalo, joka koostuu katujen kulmassa olevasta rakennusmassasta sekä Wallininkadun puolella sijaitsevasta pistetalosta. Massojen julkisivu on kuitenkin yhtenäinen. Lisäksi ne muodostavat yhtenevän kokonaisuuden myös viereisen tontin 32 rakennuksen kanssa. Viiden asunnon ja saunaosaston rakentaminen ullakolle, piha-alueen kunnostaminen sekä yhteis- ja varastotilojen rakentaminen kellarikerrokseen v. 2002 (ark. toim. Juhani Harju Oy). Funktionalistinen rakennus, jossa vaalea, hieman punertava terastirappaus sekä kadun kulmassa osittainen pyöristys. Wallininkadun puolella tasainen ikkunajako, Kolmannella linjalla kaksi suorakulmaista erkkeriä, joissa nauhaikkunat.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Asunto Oy Kiiski; Kolmas linja 32. Wallininkatu 7.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1937
Ferd. Salokangas, Pääsuunnittelija
Valmistus
ajoittamaton
Helsinki, Kolmas linja 32. Wallininkatu 7.
Käyttö
1937
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Mia Teppo HKM 08.07.2015