Haku

Aleksanteri II:n muistopatsas Senaatintorilla

Aleksanteri II:n muistopatsas Senaatintorilla. Patsaan jalusta on ympäröity seppelein, todennäköisesti keisarin kuolinpäivän 19.3. muistoksi. Vuotuinen tapa syntyi vastareaktiona Nikolai II:n vuonna 1899 hyväksymälle Helmikuun manifestille ja sitä tulevina vuosina seuranneille sortotoimille. Valokuva on otettu Nikolainkirkon (nyk. Suurkirkko) suunnasta. Taustalla näkyvät Aleksanterinkatu 20, 22, 26. oikealla myös Sofiankadun pää. -- negatiivi, lasi, mv

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Nyblin Daniel / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Aleksanteri II:n muistopatsas Senaatintorilla

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Valokuva
Aiheen paikka
Helsinki, Senaatintori
Aiheen aika
1899 -
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
N88623
Mitat
18x24
Kuvaustiedot
1899 -
Helsinki, Senaatintori
Nyblin Daniel, Valokuvaaja
Aiheet
Luokitus