Haku

kuppi; ryyppykuppi

Vuonna 1755 syntynyt Fahlström oli aluksi helsinkiläisen Henrik Sohlbergin oppipoikana vuosina 1771 ? 1781 ja kisällinä Erik Borgströmin luona Loviisassa. Hän valmistui mestariksi vuonna 1788 ja sai samana vuonna porvarisoikeudet Helsingissä. Fahlströmillä oli 1 ? 2 oppipoikaa vuoteen 1809 asti. Liikkeen kasvun myötä verstaassa ahkeroi kolme kisälliä ja kaksi oppipoikaa. Hän oli ammattikunnan vanhin vuosina 1805 ? 1829.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpg 2015 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kuppi; ryyppykuppi

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
X31-2
Mitat
korkeus 5,1 cm, halkaisija 3,2-6,1 cm
Merkinnät
Leimat: MFS kolme kruunua. Kaiverrus: E.I.S.
Valmistus
1800 noin
ammattikäsityö
hopea
Sisäpuoli kullattu.
Suomi, Helsinki
Fahlström Mårten (mestarina 1788-1829)
Aiheet
Luokitus