Haku

Töölön urheilu- ja terveystalo; Topeliuksenkatu 41a; Helsinki

1978 Squashhalli, Einari Teräsvirta. 1982 laajennus seitsemännessä kerroksessa, tasakatto-osuus muutettiin sisätiloiksi, Einari Teräsvirta. 1967-85 SVUL:n (Suomen Valtakunnan Urheiluliitto ry) toimitalona. Ulkoasu on säilynyt hyvin alkuperäisessä asussaan. Pohjakerros on sisäänvedetty, 6-7 kerrosta. Nauhaikkunat ja vaalea tiiliverhoilu. Istutettu hyvin ympäristöönsä. Sisääntulo, portaita, porrashuoneita, käytäväratkaisuja ja kattoikkunoita. Säilytetään ja hyödynnetään käyttötarkoituksen muutoksen yhteydessä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Tove Hagman / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 2017
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Töölön urheilu- ja terveystalo; Topeliuksenkatu 41a; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1965; 1967
Einari Teräsvirta, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Topeliuksenkatu 41a
Käyttö
21.6.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus