Haku

Herttoniemen ostoskeskuksen on suunnitellut arkkitehti Eliel Muoniovaara ja se on valmistunut 1956.

Herttoniemen ostoskeskuksen on suunnitellut arkkitehti Eliel Muoniovaara ja se on valmistunut 1956. Ostoskeskuksen esivaihetta edustava tyyppi, joka liittyy kolmikerroksisen toimistosiiven yhteyteen matalana leveämpirunkoisena siipiosana. Rakennus on myös julkisivukäsittelyltään tyypillinen 1950-luvun rapattu liikerakennus. Alun perin ostoskeskuksessa on ollut elokuvateatteri ja useita pieniä liikkeitä, joilla on ollut sisäänkäynnit suoraan kadulle. Rakennuksessa on tehty useita liiketilojen muutoksia ja yhdistämisiä. Erätori on kiinteä osa harvinaisen eheänä säilynyttä 1950-luvun asuinaluetta. -- digitaalinen kuva, tiff, väri

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Salmela Erkki HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Herttoniemen ostoskeskuksen on suunnitellut arkkitehti Eliel Muoniovaara ja se on valmistunut 1956.

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Valokuva
Aiheen paikka
Helsinki, Hiihtomäentie 39
Aiheen aika
2004
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
G3783
Kuvaustiedot
2004
Helsinki, Hiihtomäentie 39
Salmela Erkki HKM, Valokuvaaja
Aiheet
Luokitus