Haku

Lehtisaaren ostoskeskuksen on suunnitellut arkkitehti Olli Kivinen ja se on valmistunut v. 1967.

Lehtisaaren ostoskeskuksen on suunnitellut arkkitehti Olli Kivinen ja se on valmistunut v. 1967. Virtaviivainen, selkeälinjainen, rationalistinen ostoskeskus, jossa valkoisuus ja horisontaaliset linjat korostuvat. Pääjulkisivussa vaakalinjat nousevat veistoksellisesti esiin otsalistan, terassin kaiteen ja niiden väliin jäävän avoimen tilan välisinä suhteina. Julkisivumateriaalien osittaisesta vaihtamisesta huolimatta rakennus on säilyttänyt arkkitehtonisen luonteensa. Ostoskeskus liittyy lähiympäristön väljään ja vaaleaan 1960-luvun asuinrakentamiseen, jossa ympäröivä luonto on ollut merkittävässä osassa. -- digitaalinen kuva, tiff, väri

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Salmela Erkki HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Lehtisaaren ostoskeskuksen on suunnitellut arkkitehti Olli Kivinen ja se on valmistunut v. 1967.

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Valokuva
Aiheen paikka
Helsinki, Lehtisaarentie 1
Aiheen aika
2004
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
G3785
Kuvaustiedot
2004
Helsinki, Lehtisaarentie 1
Salmela Erkki HKM, Valokuvaaja
Aiheet
Luokitus