Haku

Pohjois-Haagan ostoskeskuksen on suunnitellut arkkitehti Airi Seikkala-Viertokangas ja se on valmistunut v. 1959.

Pohjois-Haagan ostoskeskuksen on suunnitellut arkkitehti Airi Seikkala-Viertokangas ja se on valmistunut v. 1959. Ostoskeskus on Helsingin ensimmäisiä. Ostoskeskuksen tilat on sijoitettu osittain yksi-, osittain kaksikerroksisiin massoihin maaston muotoja hyödyntäen. Yhdeltä sivulta avoin piha on syntynyt luontevasti polveilevien massojen sommittelun tuloksena. Julksivultaan rapattu ostoskeskus on mittakaavaltaan pieni ja helposti lähestyttävä. Alkuperäiseen suunnitelmaan kuului elokuvateatteri. Rakennus on säilynyt lähes alkuperäisessä asussaan niin pohjakaavan kuin julkisivujenkin osalta. Ostoskeskus liittyy ympäröivään Pohjois-Haagan 1950-luvulla rakennettuun asuinalueeseen. -- digitaalinen kuva, tiff, väri

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Salmela Erkki HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pohjois-Haagan ostoskeskuksen on suunnitellut arkkitehti Airi Seikkala-Viertokangas ja se on valmistunut v. 1959.

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Valokuva
Aiheen paikka
Helsinki, Näyttelijäntie 14
Aiheen aika
2004
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
G3786
Kuvaustiedot
2004
Helsinki, Näyttelijäntie 14
Salmela Erkki HKM, Valokuvaaja
Aiheet
Luokitus