Haku

Puotilan ostoskeskuksen suunnitteli arkkitehti Erkki Karvinen ja se valmistui v. 1961.

Puotilan ostoskeskuksen suunnitteli arkkitehti Erkki Karvinen ja se valmistui v. 1961. Matala, linjakas ostoskeskus, joka rakentuu kattamattoman atriumpihan ympärille. Leveä valkoinen otsalista lasisten julkisivuseinien yläpuolella luo horisontaalisen ilmeen. Ostoskeskuksen yhteyteen rakennettu samanaikainen lämpökeskus on säilynyt harvinaisen hyvin. Ostoskeskuksen pohjakaava ja sommitelma on muuttunut jonkin verran myöhemmän lisärakentamisen myötä. Etenkin Rusthollarintien puoleisten lasisten kioskinoppien yhdistäminen on vaikuttanut ostoskeskuksen ilmeeseen. Ostoskeskus liittyy historiallisesti ympäröivään Puotilan 1960-luvun alun asuinkerrostaloalueeseen, mutta arkkitehtuurin osalta sillä on oma vahva kaupallisen rakennuksen identiteettinsä. -- digitaalinen kuva, tiff, väri

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Salmela Erkki HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Puotilan ostoskeskuksen suunnitteli arkkitehti Erkki Karvinen ja se valmistui v. 1961.

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Valokuva
Aiheen paikka
Helsinki, Klaavuntie 11. Rusthollarintie 2.
Aiheen aika
2004
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
G3787
Kuvaustiedot
2004
Helsinki, Klaavuntie 11. Rusthollarintie 2.
Salmela Erkki HKM, Valokuvaaja
Aiheet
Luokitus