Haku

Roihuvuoren ostoskeskuksen on suunnitellut arkkitehti Esko Korhonen ja se on valmistunut v. 1959.

Roihuvuoren ostoskeskuksen on suunnitellut arkkitehti Esko Korhonen ja se on valmistunut v. 1959. Se on Helsingin vanhimpia ostoskeskuksia. Kuvassa vanhan, myöhemmin puretun K-myymälän pääty ja portaat, jotka johtavat ostoskeskuksen aukiolle. Alkuperäisestä kokonaisuudesta on jäljellä suojeltu entinen apteekin rakennus. Apteekki on muuttanut pois 2003. Nykyinen kokonaisuus muodostuu kuten alkuperäinenkin kolmesta erillisestä, jalankulkutorin laidoilla sijaitsevasta rakennuksesta. Ostoskeskus liittyy kiinteästi Esko Korhosen kaavoittamaan asuinalueeseen. -- digitaalinen kuva, tiff, väri

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Salmela Erkki HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Roihuvuoren ostoskeskuksen on suunnitellut arkkitehti Esko Korhonen ja se on valmistunut v. 1959.

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Valokuva
Aiheen paikka
Helsinki, Roihuvuorentie 24-28
Aiheen aika
2004
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
G3788
Kuvaustiedot
2004
Helsinki, Roihuvuorentie 24-28
Salmela Erkki HKM, Valokuvaaja
Aiheet
Luokitus