Pasilan Virastokeskus; Opastinsilta 12. Asemapäällikönkatu 11.; Helsinki

Jalankulkuväylä Aurinkoraitin osittainen kattaminen (Kai Wartiainen Arkkitehtitoiminta Oy, suunnittelija Esa Peltonen, 2001). Uusien konehuoneiden rakentaminen ullakolle (Esa Kaivos, 2013-2017). TE-toimiston uusi sisäänkäynti Pohjoispihalle ja tuulikaapin rakentaminen (Esa Kaivos, 2013). Rakennuksen julkisivu on vaaleanharmaata paneeliuritettua betonielementtiä jossa näkyvä valkoinen kiviaines. Rakennuksen pystysuuntaisissa ikkunoissa on vertikaalirytmitys ja ikkunaväleissä ulkoneva profilointi. Elementin reunoihin sijoittuvat kapeat korkeat sivuikkunat. Kantava pilarilinja ilmenee kotelomaisena ulokkeena. Rakennusrunko on nostettu pilareille jotka ovat punertavaa betonia. Pilarien välisiä tasoja erottaa keltaiseksi maalattu peltilevy, jota esiintyy myös runkorakennuksen päädyissä. Ullakolle sijoittuu rakennusaineisia konehuoneita joissa puolipyöreät päätteet. Pohjoisen puoleiset pihaalueet ovat avoimia ja etelänpuoleiset pihat rakennettuja. Kiinteistön huoltohenkilökunnalle tarkoitetut asunnot sijoittuvat Asemapäällikönkadulle. Virastokeskuks on toimistotyyppiä kaksoiskäytävä. Hissit ja hissiaulat sijoittuvat runkorakennukseen. Runkorakennuksen läpi kulkeva jalankulkuväylä Opastinsilta jatkuu siltana Pasilan asemalle. Yhdyssiltoja on kaksi.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Pasilan Virastokeskus; Opastinsilta 12. Asemapäällikönkatu 11.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1974; 1980
Heikki Castrén, Juhani Jauhiainen & Marja Nuuttila (Arkkitehtitoimisto Castrén-Jauhiainen-Nuuttila), Pääsuunnittelija
Valmistus
ajoittamaton Korttelin kokoinen Virastokeskus käsittää itä-länsi suuntaisen päärakennuksen ja kolme sen läpäisevää etelä-pohjoinen suuntaista siipeä. Rakennuksessa on kahdeksan maanpäällistä ja neljä maanalaista kerrosta. Rakennuksessa on pilarirunkorakenne ja betonijulkisivu.
Helsinki, Opastinsilta 12. Asemapäällikönkatu 11.
Käyttö
1982
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Mikko Lindqvist 05.09.2017