Opetustalo; Messuaukio 2. Rautatieläisenkatu 5.; Helsinki

Lisärakennuksen rakentaminen tontille 5 sekä alkuperäisen rakennuksen sisäpihan osittainen kattaminen (Siren Arkkitehdit, 1989). Yhdyskäytävän rakentaminen Opetustalon ja Helia-talo 1 välille (Siren Arkkitehdit, 2002). Opetustalon ja lisärakennuksen erottaminen osastoivin seinin sekä sisäänkäyntimuutos (Siren Arkkitehdit, 2004). Vesikatolla sijaitsevan konehuoneen laajennus sekä kahden uuden konehuoneen rakennus (Siren Arkkitehdit, 2014). Pasilan Opetustalo on punatiilirakennus joka käsittää neljä maanpäällistä kerrosta ja kaksi kellarikerrosta. Rakennuksen katolla sijaitseva konehuone on verhoiltu tummanruskeaksi maalatulla pellillä. Ikkunoiden alapinnat sekä välit ovat kuparia.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Opetustalo; Messuaukio 2. Rautatieläisenkatu 5.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1976; 1977
Arkkitehtitoimisto Kaija & Heikki Siren, Pääsuunnittelija
Valmistus
ajoittamaton Rakennuksessa on pilarirunkorakenne ja rakennuksen keskellä on osittain katettu sisäpiha.
Helsinki, Messuaukio 2. Rautatieläisenkatu 5.
Käyttö
3.8.2020
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Edith Lignell 07.09.2018