Ruskeasuon huippulämpökeskus; Hakamäenkuja 2; Helsinki

Vuonna 1986 rakennukseen lisättiin teräsrakenteinen katos piipun yhteyteen. Työn suunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Pekka Salminen Ky. Vuonna 1994 öljysäiliöiden kattorakenteisiin lisättiin kevennysluukut, suunnittelijana toimi Gunnar Koilinen Desarc Oy:stä. Arkkitehtitoimisto Arknova Oy suunnitteli alueen aitauksen samana vuonna. Aita on sammaleenvihreää kuumasinkittyä ja pulverimaalattua terästä. Vuonna 2007 tontille rakennettiin yhteistunnelin hätäpoistumistie ja tunnelin savunpoistorakennelma jossa ruuturitiläjulkisivu. Suunnittelijana toimi Jyrki Iso-Aho Arkkitehtitoimisto A. Konsultit Oy:stä. Vuonna 2015 lämpökeskuksessa uusittiin sosiaalitiloja, tehtiin LVI-saneeraus ja julkisivuihin lisättiin säleikköjä. Lämpökeskuksen julkisivut ovat pesubetonipintaista teräsbetonielementtiä, sokkeli ja piippu ovat puhdasvalubetonia. Lämpökeskuksen kadunpuoleisessa seinässä on teräslasiseinä joka jättää konehuoneen näkyviin

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Ruskeasuon huippulämpökeskus; Hakamäenkuja 2; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1971; 1973
Erkko Virkkunen, Pääsuunnittelija
Valmistus
ajoittamaton Rakennuksessa on kaksi maanpäällistä kerrosta ja kaksi kellarikerrosta.
Helsinki, Hakamäenkuja 2
Käyttö
1973
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Lignell Edith 15.10.2018