Vuosaaren lämpökeskus; Satamasaarentie 3. Ulappasaarentie 5; Helsinki

1972, öljysäiliöiden rakentaminen olemassa olevan rakennuksen viereen. Materiaalina harmaa teräslevy, säiliöiden ympärillä musta panssariverkkoaita. Arkkitehtuuritoimisto Touko Neronen. 2015, lämpökeskus muutospiirustukset asunnoiksi (280m2) neljässä kerroksessa (kellari, 1., 2. ja parvi-kerros). As Oy Helsingin Lohikäärmeentorni. Tontin autokannelle olemassa olevien terassitalojen kanssa samaan linjaan uuden 7-kerroksisen terassitalon rakentaminen. Öljysäiliöiden purkaminen ja niiden tilalle kaksikerroksisen rivitalon rakentaminen. Suunnittelija Petteri Neva, Arkkitehtitoimisto Neva Oy. Rakennus on suppilon muotoinen betonirakennus. Pyöreässä rakennuksessa on kaksi kerrosta ja sen keskeltä nousee piippu. Tontilla sijaitseva, ja rakennuksen yhteydessä oleva, autokansi käsittää puolet tontista ja se suunniteltiin kattamaan myös viereisten terassitalojen autopaikkatarpeita. Rakennuksen ylempi kerros sijaitsee autokannella ja alempi kannen alapuolella. Lämpökeskuksen hiukan autokannesta ulkonevassa itäjulkisivussa on rakennuksen pyöreää muotoa myötäilevä lasiseinä. Rakennuksen esikuvana voidaan pitää Göteborgissa sijaitsevaa Sven Brolidin suunnittelemaa lämpökeskusta Panncentralen ?Tratten? vuodelta 1964

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Vuosaaren lämpökeskus; Satamasaarentie 3. Ulappasaarentie 5; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1965
Touko Neronen ja Antti Miettinen, Aras-arkkitehdit, Pääsuunnittelija
Valmistus
ajoittamaton Rakennuksessa on kaksi kerrosta joiden keskeltä nousee piippu. Tontilla sijaitseva ja rakennuksen yhteydessä oleva autokansi käsittää puolet tontista ja se suunniteltiin kattamaan myös viereisten terassitalojen autopaikkatarpeita.
Helsinki, Satamasaarentie 3. Ulappasaarentie 5
Käyttö
1973
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Lignell Edith 15.10.2018