Vuosaaren lämpökeskus; Satamasaarentie 3. Ulappasaarentie 5; Helsinki

Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

1972, öljysäiliöiden rakentaminen olemassa olevan rakennuksen viereen. Materiaalina harmaa teräslevy, säiliöiden ympärillä musta panssariverkkoaita. Arkkitehtuuritoimisto Touko Neronen. 2015, lämpökeskus muutospiirustukset asunnoiksi (280m2) neljässä kerroksessa (kellari, 1., 2. ja parvi-kerros). As Oy Helsingin Lohikäärmeentorni. Tontin autokannelle olemassa olevien terassitalojen kanssa samaan linjaan uuden 7-kerroksisen terassitalon rakentaminen. Öljysäiliöiden purkaminen ja niiden tilalle kaksikerroksisen rivitalon rakentaminen. Suunnittelija Petteri Neva, Arkkitehtitoimisto Neva Oy. Rakennus on suppilon muotoinen betonirakennus. Pyöreässä rakennuksessa on kaksi kerrosta ja sen keskeltä nousee piippu. Tontilla sijaitseva, ja rakennuksen yhteydessä oleva, autokansi käsittää puolet tontista ja se suunniteltiin kattamaan myös viereisten terassitalojen autopaikkatarpeita. Rakennuksen ylempi kerros sijaitsee autokannella ja alempi kannen alapuolella. Lämpökeskuksen hiukan autokannesta ulkonevassa itäjulkisivussa on rakennuksen pyöreää muotoa myötäilevä lasiseinä. Rakennuksen esikuvana voidaan pitää Göteborgissa sijaitsevaa Sven Brolidin suunnittelemaa lämpökeskusta Panncentralen ?Tratten? vuodelta 1964

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
OrganisaatioHelsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu:
1965
Touko Neronen ja Antti Miettinen, Aras-arkkitehdit, Pääsuunnittelija
Valmistus:
ajoittamaton Rakennuksessa on kaksi kerrosta joiden keskeltä nousee piippu. Tontilla sijaitseva ja rakennuksen yhteydessä oleva autokansi käsittää puolet tontista ja se suunniteltiin kattamaan myös viereisten terassitalojen autopaikkatarpeita.
Helsinki, Satamasaarentie 3. Ulappasaarentie 5
Käyttö:
1973
Käyttöönottovuosi
KuvaustiedotLignell Edith 15.10.2018