Jakomäen huippulämpökeskus; Kankaretie 6; Helsinki

Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Lämpökeskuksen piiput korotettiin 15 metrillä, ja alue aidattiin vuonna 1986 (Esko Hyvärinen). Vuoden 2010 muutostyössä toteutettiin kattilahuoneen äänenvaimennus kaakkoispuoleisella seinällä, jolloin ikkunaseinän eteen asennettiin metalliverkko (Virkkunen & Co.). Rakennuksen julkisivu on vaaleaa kiviainespintaista pesubetonia tummanharmaaksi maalatun betonisokkelin päällä. Rakennuksen luoteispuolella matalamman rakennusosan sisäänkäynti on verhoiltu vihertävän harmaalla puupaneloinnilla. Korkeamman rakennusosan kaakkoispuolella on teräsprofiilikehysteinen lasiseinä tummanharmailla ikkunaprofiileilla, joka vuonna 2010 tehdyssä muutostyössä on peitetty teräsverkolla. Ikkunoiden yläreunassa on säleiköt.

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
OrganisaatioHelsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu:
1967; 1968
Esko Hyvärinen & Reima Harlo, Pääsuunnittelija
Valmistus:
ajoittamaton Korkeampi rakennusosa on kolmekerroksinen ja matalammassa rakennusosassa on yksi maanpäällinen kerros ja kaksi kellarikerrosta. Lämpökeskuksen öljysäiliöt sijaitsevat maan alla rakennuksen yhteydessä olevassa kellaritilassa
Helsinki, Kankaretie 6
Käyttö:
15.12.2018
Käyttöönottovuosi
KuvaustiedotLignell Edith 19.10.2018