Jakomäen huippulämpökeskus; Kankaretie 6; Helsinki

Lämpökeskuksen piiput korotettiin 15 metrillä, ja alue aidattiin vuonna 1986 (Esko Hyvärinen). Vuoden 2010 muutostyössä toteutettiin kattilahuoneen äänenvaimennus kaakkoispuoleisella seinällä, jolloin ikkunaseinän eteen asennettiin metalliverkko (Virkkunen & Co.). Rakennuksen julkisivu on vaaleaa kiviainespintaista pesubetonia tummanharmaaksi maalatun betonisokkelin päällä. Rakennuksen luoteispuolella matalamman rakennusosan sisäänkäynti on verhoiltu vihertävän harmaalla puupaneloinnilla. Korkeamman rakennusosan kaakkoispuolella on teräsprofiilikehysteinen lasiseinä tummanharmailla ikkunaprofiileilla, joka vuonna 2010 tehdyssä muutostyössä on peitetty teräsverkolla. Ikkunoiden yläreunassa on säleiköt.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Jakomäen huippulämpökeskus; Kankaretie 6; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1967; 1968
Esko Hyvärinen & Reima Harlo, Pääsuunnittelija
Valmistus
ajoittamaton Korkeampi rakennusosa on kolmekerroksinen ja matalammassa rakennusosassa on yksi maanpäällinen kerros ja kaksi kellarikerrosta. Lämpökeskuksen öljysäiliöt sijaitsevat maan alla rakennuksen yhteydessä olevassa kellaritilassa
Helsinki, Kankaretie 6
Käyttö
3.8.2020
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Lignell Edith 19.10.2018