As Oy Pohjois-Haagan Pistetalot I, lämpökeskus; Näyttelijäntie 8; Helsinki

Lämpökeskuksen piippu on muutettu kiinteistöjen liittyessä kaukolämpöön. Rakennus on yksikerroksinen ja sen julkisivut ovat keltaiseksi rapatut ja taitekatossa on sementtitiilikate. Myöhemmin purettu tiilipiippu sijaitsi kahden rakennusosan muodostaman L-muotoisen rakennuksen taitoskohdassa. Lyhemmässä rakennusosassa sijaitsevat lämpökeskuksen tilat, ja pidemmässä rakennusosassa sekä pesulatilat että autotalli. Lämpökeskuksen yläpuolella on korotettu ullakkokerros, jonka seinässä on ikkunoita.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

As Oy Pohjois-Haagan Pistetalot I, lämpökeskus; Näyttelijäntie 8; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1953
Eliel Muoniovaara, Pääsuunnittelija
Valmistus
ajoittamaton Betoniperustus ja tiilirunko. Tiilipiippu on purettu
Helsinki, Näyttelijäntie 8
Asunto Oy Pohjois-Haagan Pistetalot, Rakennuttajat
Käyttö
1953
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Tarjanne Hilla 2006