Kisakylän lämpökeskus, Oy Kisalämpö Ab; Koskelantie 21; Helsinki

Vuoden 1952 olympialaisia varten rakennetussa Kisakylässä sijaitsee alueen lämmityksestä vastaava alueellinen lämpökeskus. Vuonna 1959 aiemmin lämpökeskuksen yläkerroksessa toiminut pesula laajensi tilansa alakertaan ja piirustuksissa vuodelta 1961 kattilahuone muutettiin varastoksi (Pauli Salomaa). Vuonna 1968 rakennuksessa tehtiin sisäisiä muutoksia (Pauli Salomaa). Vuonna 2001 ensimmäisen kerroksen tilat muutettiin puutyöverstaaksi ja studiotiloiksi ja kellariin tehtiin toimistotiloja (Anitta Tuhkanen, Arkkitehtija Insinööriosuuskunta Kaari). Rakennus koostuu kahdesta suorakaiteenmuotoisesta rakennusosasta. Julkisivut ovat puhtaaksi muurattua punatiiltä ja sokkeli on pesubetonia. Ruutuikkunoissa on valkoiset puitteet. Rakennuksen tasakattoa kiertää teräskaide. Lämpökeskuksen lisäksi rakennuksessa toimi alun perin pesula, jonka tilat sijaitsivat rakennuksen kolmannessa kerroksessa. Pesulan alapuolella, rakennuksen toisessa kerroksessa, sijaitsivat huoltotiloja ja halkovarasto. Kahden kerroksen korkuinen kattilahalli sijaitsi kellarissa ja ensimmäisessä kerroksessa

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Kisakylän lämpökeskus, Oy Kisalämpö Ab; Koskelantie 21; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1950
Pauli Salomaa, Pääsuunnittelija
Valmistus
1952

Helsinki, Koskelantie 21
Käyttö
3.8.2020
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Kuvaustiedot Lignell Edith 21.11.2018