Porintien Lämpökeskus Oy; Porintie 7; Helsinki

Rakennuksessa toimiva Porintien Lämpökeskus Oy vastaa osoitteissa Ulvilantie 17 ja Porintie 9 sijaitsevien asuinrakennusten lämmityksestä ja lämpimän veden tuottamisesta jakeluineen.Vuonna 1958 etelänpuoleiseen seinään lisättiin toinen sisäänkäynti (Tavio & Lindfors). Vuonna 1994 pohjoispuoleiseen seinään asennettiin harmaa nosto-ovi (Terho Kylli). Lämpökeskuksen piippu purettiin vuonna 1994. Lämpökeskus on yksikerroksinen betonirunkoinen rakennus. Rakennuksen pulpettikatossa on peltikate. Julkisivuissa on roiskerappaus ja kellertävä kalkkimaalaus. Rakennuksen länsipäädyssä on kapea ikkunanauha. Betonisessa sokkelissa on voimakas profilointi. Lämpökeskuksen piippu on säilynyt ja se on muurattu kalkkihiekkatiilestä. Piipun yhteydessä oli alun perin roskanpolttouuni, joka purettiin vuonna 1994. Piippu sijaitsee rakennuksen pohjoispuolella ja sisäänkäynti eteläpuolella.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Porintien Lämpökeskus Oy; Porintie 7; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1956
Markus Tavio ja Teuvo Lindfors, Pääsuunnittelija Palokersantti Yrjö Sainio, rakennusinsinööri Terho Kylli, Muu suunnittelija
Valmistus
ajoittamaton
Helsinki, Porintie 7
Porintien Lämpökeskus Oy, Rakennuttajat
Käyttö
1957
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Tarjanne Hilla n. 2005