polkupyörä; B'Twin, Alepa-fillari; kaupunkipyörä

Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Toukokuussa 2016 lanseeratun Helsingin ja toukokuussa 2018 mukaan liittyneen Espoon kaupunkipyöräjärjestelmä on osa HSL:n julkisenliikenteen palveluvalikoimaa. Helsingin osalta kyseessä on järjestyksessään toinen kaupunkipyöräjärjestelmä. Järjestelmässä Helsingin seudun liikenne (HSL) on tilaajaorganisaatio. Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos (HKL) puolestaan vastaa järjestelmästä (Espoon osalta Espoon kaupungin Tekninen ja ympäristötoimi), jonka varsinainen palvelutuottaja (kunnossapito, pyörien tasaaminen, pyörät jne) on CityBike Finland Oy. Järjestelmän pääyhteistyökumppanina on HOK-Elanto. Kaupunkipyörän käyttö edellyttää rekisteröitymistä käyttäjäksi, tämä on mahdollista tehdä HSL:n verkko tai mobiilisovelluksessa. Vuonna 2018 oli lisäksi mahdollista rekisteröityä viidellä kaupunkipyöräasemalla. Pyörien käyttöoikeukisen pituudet olivat seuraavat: päivä, viikko tai koko pyöräilykausi (huhti-marraskuu). Kaupunkipyöräjärjestelmän suosio on ollut suurta; kaupunkipyörien sekä pyöräasemien määrä on ollut nousujohteista. Kaupunkipyörillä tehtiin kauden 2018 kuluessa (huhtikuu - marraskuu) yli kolme miljoonaa matkaa, pyöräasemia oli käytössä 254 ja pyöriä 2 550. Ensimmäinen Helsingin kaupunkipyöräjärjestelmä oli toiminnassa vuosina 2000 - 2009.

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
OrganisaatioHelsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
Aa29-1
Mitat
korkeus: 110 cm (ohjaustanko), pituus: 170 cm, leveys: 60 cm (ohjaustanko), 13 cm (runko), halkaisija: 64 cm (pyörän)
Merkinnät
Keskikonsolissa: Vie korttisi tähän, HKL - HST, näppäimet Cancel ja Enter sekä numeronäppäimet:0-9.Tavarakopassa:alepa-FILLARIHOK-ELANTO, sisäpuolella kaupunkipyörän käyttöohjeet havaintokuvinja-tekstein.Rungossa:QR-koodi,Alepa HKL HST, 0161, B'twin.Takalokasuojassa: alepa-FILLARI HOK-ELANTO. Käsijarrujenpäällä: Shimano Nexus. Jarrulevyssä: Shimano BR-IM45-F China. Rataspakassa: InterM-Multicondition. Penkinkorkeudensäätimessä: MKNIX. Ohjaustangonhaarukassa: Smoove.
Valmistus:
2016 - 2018 n
teollinen
kumi, muovi, metalli

Portugali, Japani (jarrut, vaihteet)
Decathlon S.A., valmistaja/kokoonpanija Shimano, valmistaja (jarrut ja vaihteet)
Käyttö:
- 20181031
Helsinki / Espoo
Helsingissä ja Espoossa julkisen liikenteen palveluvalikoimaa täydentävä rekisteröitymällä ja käyttöoikeusmaksulla käytettävissä oleva lainattava yhteiskäyttöinen kaupunkipyörä.
Aiheet
Kuvaustiedotdigikuva jpg 2018