Haku

Päärautatieaseman rakennus (Kaivokatu 1) nähtynä Rautatientorin toiselta puolen idästä päin

Päärautatieaseman rakennus (Kaivokatu 1) nähtynä Rautatientorin toiselta puolen idästä päin. Nupukivien peittämällä torilla näkyy viistosti halki aukean kulkevia kävelyreittejä. Asemarakennuksen edustalla torin laidassa on pysäköityinä pitkä rivi tavarakuljetukseen tarkoitettuja rattaita. Niiden taustalla tepastelee tietä pitkin hevosia vaunuineen ajureiden ohjastamina. Asemarakennuksen kyljessä työmiehet kävelevät laudoista ja lankuista kootussa katoksellisessa rakenteessa. Taustalla näkyvä asemarakennus on vielä kesken rakentamisen. Eliel Saarisen suunnittelema asemarakennus on tyyliltään kansallisromanttinen. Kuvan vasemmassa reunassa puretaan vanhaa asemarakennusta loppuvuodesta 1918. -- negatiivi, lasi, mv

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sundström Eric / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Päärautatieaseman rakennus (Kaivokatu 1) nähtynä Rautatientorin toiselta puolen idästä päin

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Valokuva
Aiheen paikka
Helsinki, Kaivokatu 1.
Aiheen aika
1918.
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
N26767
Mitat
13x18
Kuvaustiedot
1918.
Helsinki, Kaivokatu 1.
Sundström Eric, Valokuvaaja
Aiheet
Luokitus