Haku

merkki; Marskin merkki; rintamerkki, keruu-

C.G.E. Mannerheimille puuhattiin patsasta ensimmäisen kerran jo Kansalaissodan päätyttyä ja uudelleen vuonna 1938. Patsashanke eteni jähmeästi osin kohteen henkilökohtaisen penseyden johdosta. Talvisota keskeytti patsashankkeen. Mannerheimin kuoltua Helsingin yliopiston ylioppilaskunta perusti 1951 Suomen Marsalkan Ratsastajapatsasvaltuuskunnan. Tammikuussa 1952 muistojuhlallisuuksien yhteydessä aloitettiin järjestyksessään toinen patsashankkeen varainkeruu, joka tuotti 737 503 lahjoittajalta yhteensä 78 miljoonaa markkaa (n 2,3 €).

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpg digikuva 2019 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

merkki; Marskin merkki; rintamerkki, keruu-

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXXII-1146 -2
Mitat
kork 4,5 cm, halk 1,2 cm
Merkinnät
Valmistus
1952 n
teollinen
metalli

Suomen Marsalkan Ratsastajapatsasvaltuuskunta, valmistuttaja
Käyttö
Helsinki
Waltimo Mai-Rit, käyttäjä, Käyttäjä
Aiheet
Luokitus