Asunto Oy IV linja 24; Neljäs linja 24; Helsinki

Kirjeopiston rakennus. 6-kerroksinen modernistinen rakennus, jossa ensimmäisessä kerroksessa liiketiloja. 2. kerroksessa nauhaikkunat, 3-6. kerroksessa nauhamaiset ikkunat, joissa tummat paneelit ikkunoiden välissä. Muu julkisivu valkoista rakennuslevyä.

Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Asunto Oy IV linja 24; Neljäs linja 24; Helsinki

Sparad:
Materialtyp Byggnad
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Design
1960
Risto-Veikko Luukkonen, Pääsuunnittelija
Tillverkning
odaterad Betoniperustus, runko betoniseinä.
Helsinki, Neljäs linja 24
Bruk
1961
Käyttöönottovuosi
Klassifikation
Bildinformation Sanna Granbacka 20.04.2020