Haku

Asunto Oy Keskus Kallio; Viides linja 14; Helsinki

Ovet uusittu (Ilmo Valjakka, 1961). Uusi ovi, "Apteekki"-teksti, lyhdyt poistettu (Erik Lindroos, 1969). 2 ikkunasta osa oveksi (Aarno Passoja, 1979). 7-kerroksinen, vaalean oranssiksi rapattu asuinkerrostalo, jossa pelkistetty julkisivu, symmetrinen ikkunajako ja liikehuoneistoja pohjakerroksessa. Ylimmän kerroksen ikkunoiden välissä sekä toisen kerroksen ikkunoiden yläpuolella harmaita, rapattuja kenttiä. Porrashuoneissa puolipyöreät, vaaleaksi rapatut portaalit. Graniittisokkeli, harjakatto.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 09.06.2020
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto Oy Keskus Kallio; Viides linja 14; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1926
Väinö Toivio, Pääsuunnittelija ; Ilmo Valjakka, Erik Lindroos, Aarno Passoja, Muu suunnittelija
Valmistus
Runko tiilimuuri.
Helsinki, Viides linja 14
Käyttö
1927
Käyttöönottovuosi
Luokitus