Haku

Asunto Oy Kristiinankatu 4; Alppikatu 20. Kirstinkatu 4. Helsinginkatu 32.; Helsinki

Ovimuutos, raitsemusliike (P.J. Pärnänen, 1941). Uusi liikehuoneiston ovi ja näyteikkuna (G. Malmström, 1960). Loput liikehuoneistojen ikkunat ja ovet uusittu (A. Nyman, 1964). Uusi ovi (Pentti Seppänen, 1966). 5-kerroksinen, kulmatontilla sijaitseva vaaleaksi rapattu myöhäisjugend-rakennus, jossa kuusikulmainen kulmatorni ja kulmikkaat erkkerit molemmissa julkisivuissa. Koristeluna graniittisokkeli ja vaaleaksi rapattuja hillittyjä koristeluja. Symmetrinen ikkunajako.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 16.06.2020
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto Oy Kristiinankatu 4; Alppikatu 20. Kirstinkatu 4. Helsinginkatu 32.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1907
Von Essen, Kallio, Ikäläinen, Pääsuunnittelija ; P.J. Pärnänen, G. Malmström, A. Nyman, Pentti Seppänen, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Alppikatu 20. Kirstinkatu 4. Helsinginkatu 32.
Käyttö
1908
Käyttöönottovuosi
Luokitus