Haku

Asunto Oy Hämeentie 22; Ässänrinne 2. Viides linja 1. Hämeentie 22; Helsinki

Lisärakennus, 2-kerroksinen kauppahalli tontin pohjoisosaan (Elias Paalanen 1930). Vanhaa osaa korotettu kerroksella, kauppahalliosaa korotettu viidellä kerroksella 5. linjan puolella, ikkuna- ja listamuutoksia Ässärinteen puolella (Elias Paalanen, 1934). Liikehuoneistojen ikkuna- ja ovimuutoksia (Elias Paalanen, 1934). Kauppahallin Ässärinteen puoleinen julkisivu uudistettu, 7-kerroksinen, vaalean ruskeaksi rapattu asuinkerrostalo, pohjakerroksessa liikehuoneistoja. Pyöristetyt erkkerit 2.-5. kerroksessa, myös rakennuksen kulmat on pyöristetty. Ikkunat ympäröity valkoiseksi rapatulla kehyksellä. Aumakatto.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 16.07.2020
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto Oy Hämeentie 22; Ässänrinne 2. Viides linja 1. Hämeentie 22; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1910
Werner von Essen, Pääsuunnittelija ; von Essen, Kallio, Ikäläinen. Elias Paalanen., Muu suunnittelija
Valmistus
Perustus betoni, runko tiilimuuri, betonipilari.
Helsinki, Ässänrinne 2. Viides linja 1. Hämeentie 22
Käyttö
1911
Käyttöönottovuosi
Luokitus