Haku

Helsingin puhelinyhdistys; Kaarlenkatu 11; Helsinki

Piharakennus, kaapelivarasto (Lars Sonck, 1938). Uusi 3-kerroksinen piharakennus (Lars Sonck, 1942). Kadunvarren rakennusta korotettu kahdella kerroksella, uutta pihasiipeä yhdellä kerroksella (Sigurd Johansson, 1957). 4-kerroksinen, puhtaaksi tiilimuurattu massiivinen rakennus, jossa kaksi erkkeriä toisessa kerroksessa. Toinen kerros monumentaalinen, korkea. Pohjakerroksessa puolipyöreät ikkunat, kolmannessa kerroksessa pienet medaljonki-ikkunat, kivijalka terrastirapattu, harjakatto.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Granbacka Sanna / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 23.07.2020
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Helsingin puhelinyhdistys; Kaarlenkatu 11; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1914
Lars Sonck, Pääsuunnittelija ; Sigurd Johansson, Muu suunnittelija
Valmistus
Perustus luonnonkivi, betoni, runko tiilimuuri.
Helsinki, Kaarlenkatu 11
Käyttö
1914
Käyttöönottovuosi
Luokitus