Haku

uurna; äänestysuurna; kaupunginvaltuuston

Äänestysuurna Ac26-1 on otettu käyttöön vuonna 1932, kun Helsingin kaupunginvaltuusto aloitti kokoustamisen kaupungintalon juhlasalissa (Pohjoisesplanadi 11-13). Se oli todennäköisesti käytössä vuoteen 1965 saakka, mahdollisesti vielä tämänkin jälkeen vuosina 1965- 1988, jolloin valtuuston kokoukset järjestettiin Valkoisessa salissa (Aleksanterinkatu 16).

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpg digikuva 2021 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

uurna; äänestysuurna; kaupunginvaltuuston

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
Ac26-1
Mitat
halk 20 cm, kannen halk 23 cm, kork 29 cm max
Merkinnät
Valmistus
1931- 1932 n
teollinen
metalli rauta pelti
prässätty
Käyttö
1932 - 1988 n
Helsinki
Helsingin kaupunginvaltuusto, Käyttäjä
Aiheet
Luokitus