Haku

lautanen; Helmi; asetti, leipälautanen

Helmi-sarjan riisiposliiniastiasto (Ac26 -2 - 9) on hankittu Helsingin kaupungintalon juhlasalin astiastoksi. Nykyisellään se on käytössä kaupungintalolla vain kaikkein tärkeimmissä (lähinnä kansainvälisissä) edustustilaisuuksissa. Helmi-sarja, kuten muutkin Arabian valmistamat riisiposliiniastiat on suunnitellut keraamikko Friedl Holzer-Kjellberg (19051024, Itävalta - 19930911, Porvoo). Hän vastasi Arabian riisiposliinituotannosta - niin suunnittelusta kuin myös erillisen riisiposliiniosaston johtamisesta. Holzer-Kjelleberg tuli Arabian palvelukseen jo vuonna 1924 ja kiinnostui riisiposliinin valmistamisesta vuonna 1931. Tämän parissa hän teki kokeiluja käytännössä koko 1930-luvun. Varsinainen riisiposliinin tuotanto Arabialla käynnistyi 1945 ja vastaavasti käsityövoittoisena ja matalavolyymisenä päättyi Arabialla vuonna 1974.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpg digikuva 2021 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

lautanen; Helmi; asetti, leipälautanen

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
Ac26-6 -6
Mitat
halk 15 cm, kork 2,3 cm
Merkinnät
Pohjassa syväleima: Arabia / -F.H.Kj- / Made in Finland.
Valmistus
1968 - 1974
teollinen, ammattikäsityö
keramiikka posliini
valettu, kaiverrettu, lasitettu
Helsinki
Arabia, valmistaja Holzer-Kjellberg Friedl, suunnittelija
Käyttö
- 2020
Helsinki, Pohjoisesplanadi 11-13
Helsingin kaupunki, Käyttäjä
Aiheet
Luokitus