Haku

Marraskuun ryhmän näyttelynavajaiset marraskuussa 1917 Salon Strindbergissä

Marraskuun ryhmän näyttelynavajaiset marraskuussa 1917 Salon Strindbergissä. Taidegalleria sijaitsi tuolloin osoitteessa Aleksanterinkatu 54 (nykyinen Aleksanterinkatu 52). Ryhmän taiteilijoita taidesalongissa. Vasemmassa reunassa istuu gallerian omistaja Arvid Lydecken (1884-1960). Lydeckenin vieressä tunnistamaton mies, kenties Juho Talvia (1879-1960)? Keskellä istuu kaksi naista, heistä oikeanpuolimmainen mahdollisesti Lyyli Ollila (1888-1958). Heistä oikealle istuvat Juho Rissanen, Alvar Cawén ja Tyko Sallinen. Taustalla Marraskuun ryhmän teoksia ripustettuina gallerian seinille, erityisesti Tyko Sallisen teoksia: naisten välissä on teos Vieraisilla (1917, Tikanojan taidekoti, Vaasa); Tolvasen ja Rissasen välissä maalaus Kauppiaan tyttäret (1917, Ateneum); Rissasen ja Cawénin välissä ylimpänä Kilpajuoksu (1917, Ateneum). -- negatiivi, lasi, mv

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sundström Eric / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Marraskuun ryhmän näyttelynavajaiset marraskuussa 1917 Salon Strindbergissä

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Valokuva
Aiheen paikka
Helsinki, Aleksanterinkatu 54.
Aiheen aika
17.11.1917
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
N29277
Mitat
9x12
Kuvaustiedot
17.11.1917
Helsinki, Aleksanterinkatu 54.
Sundström Eric, Valokuvaaja
Aiheet
Luokitus