Haku

Kirkkokatu 14. Snellmaninkatu 7. Apteekin talo

Kirkkokatu 14. Snellmaninkatu 7. Apteekin talo. Apteekin ikkunoissa apteekkari Gösta Sewónin nimi. Hän johti apteekkia (Helsingin apteekki V) vuosina 1917-1939. Rakennuksen julkisivussa Kulutusosuuskuntien keskusliiton liikemerkki. Oikealla näkyy ravintolan sisäänkäynti. Kuvan tarkkaa ottamisajankohtaa ei tunneta, kadunkulman kyltissä olevan nimi "Snellmaninkatu" otettiin käyttöön 1928 (aiemmin Nikolainkatu). Snellmaninkadun ja Kirkkokadun kulmassa sijaitseva kaksikerroksinen vinkkelitalo rakennettiin leipurimestari Abraham Möllerin asuinrakennukseksi. Rakennuksen suunnittelija ei ole tiedossa. Kruununhaan vuonna 1860 perustettu apteekki muutti taloon vuonna 1903. Vasemmalla näkyy vuonna 1905 valmistunut jugend-kerrostalo, joka rakennettiin Kirkkokatu 14 piharakennusten paikalle. Oikealla näkyy 1869 valmistunut Arppeanum, joka toimi Yliopiston kemianlaboratorion ja museokokoelmien rakennuksena. Rakennuksen suunnitteli arkkitehti Carl Albert Edelfelt. -- negatiivi, lasi, mv

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit tuntematon / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kirkkokatu 14. Snellmaninkatu 7. Apteekin talo

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Valokuva
Aiheen paikka
Helsinki,
Aiheen aika
1928 - 1939
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
N352683
Mitat
10x15
Kuvaustiedot
1928 - 1939
Helsinki,
tuntematon, Valokuvaaja
Aiheet
Luokitus