Haku

Vanhankaupungin vesilaitoksen vanha vedenottamo; Viikintie 1; Helsinki

Vanhankaupunginkosken padon itäisen maatuen juureen Kuninkaankartanonsaarelle oli rakennettu veden sisäänottokaivo ja sen päälle puinen siivilärakennus vuonna 1895. Puurakennuksen tilalle rakennettiin luonnonkivestä ja tiilestä uusi vedenottamo 1910 arkkitehti Karl Hård af Segerstadin piirustusten mukaan. Vedenottamo jäi pois käytöstä 1970-luvun taitteeseen mennessä vesilaitoksen muutettua pois Vantaanjoen suulta.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Pakarinen Ida / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 04.05.2021
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Vanhankaupungin vesilaitoksen vanha vedenottamo; Viikintie 1; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
Karl Hård af Segerstad, Pääsuunnittelija
Valmistus
1910

Helsinki, Viikintie 1
Käyttö
1910
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus