Haku

Villa Arabeski; Hämeentie 159; Helsinki

Villa Arabeski on rakennettu 1920-luvulla Verkatehtaan (Helsingfors Mekaniska Väfveri Ab) johtajan asuinrakennukseksi edustushuvilaksi. Verkatehtaalla oli Vanhassakaupungissa useita asuinrakennuksia, joista Villa Arabeski on ainoana säilynyt. Verkatehtaalta etelään sijaitsevassa puistossa arkkitehti Ole Gripenbergin suunnittelema kaksikerroksinen puuhuvila edustaa arkkitehtuuriltaan 20-luvun klassismia. Rakennus on toiminut julkisessa käytössä vuodesta 1959, ensin päivähoitolana ja sittemmin musiikkikouluna ja Metropolia ammattikorkeakoulun opetustiloina. Kaupunki myi rakennuksen yksityiselle taholle 2009. Rakennus entisöitiin ja siinä toimii nykyään Asunto Oy Helsingin Villa Arabeski.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Pakarinen Ida / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 04.05.2021
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Villa Arabeski; Hämeentie 159; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
Ole Gripenberg, arkkitehtitoimisto Frosterus & Gripenberg, Pääsuunnittelija
Valmistus
1928

Helsinki, Hämeentie 159
Käyttö
1933
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus