Haku

Vesilaitoksen tasauskaivo, Tekniikan museo; Viikintie 1; Helsinki

Vesilaitoksen tasaus- eli sääntelykaivo ja viemärijohdot rakennettiin vuonna 1928, kun Koskelan saostuslaitos valmistui, todennäköisesti arkkitehti Gunnar Taucherin suunnitelmien mukaan. Tasauskaivon rakennus liittyy sitä reunustavaan, vuonna 1909 valmistuneeseen pikasuodatinlaitokseen. Rakennus muutettiin 1976 Tekniikan museon talonmiehen asunnoksi. Piirustukset laati arkkitehti Kari Järvinen.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Pakarinen Ida / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 20.05.2021
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Vesilaitoksen tasauskaivo, Tekniikan museo; Viikintie 1; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
Gunnar Taucher, Pääsuunnittelija
Valmistus
1928

Helsinki, Viikintie 1
Käyttö
12.6.2021
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus