Haku

Maanviljelijäin maitokeskus

Maanviljelijäin maitokeskus. Arkkitehti Selim A. Lindqvist, valmistunut 1914. Rakennus purettu 1973. Näkymä Salomonkadulta koilliseen. Etualalla Maitokeskus. Vasemmalla taustalla näkyy Helsingin konservatorio (Pohjoinen Rautatiekatu 9), joka valmistui 1931. Oikeassa reunassa näkyy Hankkijan talo (Salomonkatu 1). Maitokeskus sijaitsi Kampissa sillä oli kolme julkisivua: Salomonkatu 3-5, Olavinkatu 1 (entinen Annankatu 39-43) sekä Arkadiankatu 6. Maitokeskuksen rakennuskompleksi koostui useista osista. Salomonkadun puolella yhdistyivät toimisto- ja asuinrakennukset. Olavinkadun puolella sijaitsivat mm. meijeri, voi- ja juustovarastot sekä leipomo. Arkadiankadun puolella sijaitsi asuinsiipi. Sisäpihallasijaitsivat verstas sekä talli. -- digirepro, paperi, mv

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Berg Kalle / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Maanviljelijäin maitokeskus

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Valokuva
Aiheen paikka
Helsinki, Salomonkatu 1, 3, 5. Olavinkatu 1. Annankatu 39, 41, 43. Pohjoinen Rautatienkatu 9, 11.
Aiheen aika
1930 jälkeen
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
G67270
Mitat
18x24
Kuvaustiedot
1930 jälkeen
Helsinki, Salomonkatu 1, 3, 5. Olavinkatu 1. Annankatu 39, 41, 43. Pohjoinen Rautatienkatu 9, 11.
Berg Kalle, Valokuvaaja
Aiheet
Luokitus