Haku

Maanviljelijäin maitokeskus

Maanviljelijäin maitokeskus. Arkkitehti Selim A. Lindqvist, valmistunut 1914. Rakennus purettu 1973. Kuvassa meijerin maitotonkkien käsittelylinjasto, mahdollisesti tonkkien pesulaite. Takana keskellä näkyy tyhjiä maitotonkkia ylösalaisin käännettyinä liukuhihnalla. Maitokeskus sijaitsi Kampissa ja sillä oli kolme julkisivua: Salomonkatu 3-5, Olavinkatu 1 (entinen Annankatu 39-43) sekä Arkadiankatu 6. Maitokeskuksen rakennuskompleksi koostui useista osista. Olavinkadun puolella sijaitsivat mm. meijeri, voi- ja juustovarastot sekä leipomo. Valokuvaaja Kalle Berg toimi Maitokeskuksen konemestarina. -- digirepro, paperi, mv

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Berg Kalle / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Maanviljelijäin maitokeskus

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Valokuva
Aiheen paikka
Helsinki, Salomonkatu 3, 5. Olavinkatu 1. Annankatu 39, 41, 43. Arkadiankatu 6.
Aiheen aika
1930 -luku mahd.
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
G67276
Mitat
18x24
Kuvaustiedot
1930 -luku mahd.
Helsinki, Salomonkatu 3, 5. Olavinkatu 1. Annankatu 39, 41, 43. Arkadiankatu 6.
Berg Kalle, Valokuvaaja
Aiheet
Luokitus