Haku

Spaakin talo; Vanhankaupungintie 9; Helsinki

Spaakin taloksi nimetty rakennus Vanhankaupungin Kellomäen ja Koskelantien kupeessa on yksi Helsingin vanhimmista rakennuksista. Rakennuksen nimi juurtaa juurensa konstaapeli Karl Spaakiin (1862-1942), joka asui perheineen talossa 1800-luvun loppupuolella, mahdollisesti myös 1900-luvun alussa. Alkujaan rakennus toimi Forsbyn tilaan kuuluneena renkitupana. Spaakin talon pihapiirissä sijaitsi alkujaan myös suurehko piharakennus, joka tuhoutui tulipalossa vuonna 2003.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Pakarinen Ida / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 27.05.2021
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Spaakin talo; Vanhankaupungintie 9; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
Ei tiedossa, Pääsuunnittelija
Valmistus
1700-luku

Helsinki, Vanhankaupungintie 9
Käyttö
1700-luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus