Haku

Rautatientorin kioski, klinkkeripintainen betonirunkoinen kioski; Rautatientori; Helsinki

Rautatientorin klinkkerijulkisivuinen, betonirakenteinen "Pystygrilli" on viimeinen jäljellä oleva Rautatientorin Mikonkadun puoleiselle sivulle 1939 rakennetusta kahdesta kioskista ja vedenheittolaitoksesta. Kaupunginarkkitehti Gunnar Taucherin signeeraamat luonnokset ovat vuodelta 1938 ja lopulliset piirustukset Väinö Määtän vuodelta 1939. Rautatientorin makeis- ja liikennekioskin sekä vedenheittolaitoksen rakentaminen liittyy Helsingin vuoden 1940 kesäolympialaisiin. Hakaniementorin virvoitusjuomakioski edustaa samaa kioskityyppiä kuin Rautatientorin kioskit. Klinkkereillä päällystetyt julkisivut, pitkät räystäät betonia

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Rautatientorin kioski, klinkkeripintainen betonirunkoinen kioski; Rautatientori; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1938; 1939
Gunnar Taucher / rakennustoimisto, Pääsuunnittelija ; Väinö Määttä / rakennustoimisto, apulaiskaupunginarkkitehti, Muu suunnittelija
Valmistus
1939
Betonirunko ja yläpohja betonia
Helsinki, Rautatientori
Helsingin kaupunki, Rakennuttajat
Käyttö
28.7.2021
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus