Haku

Hietalahdenrannan kioski, ovaalin muotoinen kioski; Hietalahdenranta; Helsinki

Ovaalinmuotoisen, puurakenteisen, betonilippaisen kioskin luonnokset ovat vuodelta 1939, jolloin Väinö Määttä on allekirjoittanut piirustukset rakennustoimistossa. Näiden luonnosten mukainen kioski rakennettiin Hietalahdenrantaan. Kioski on ainoa tämän tyypin edustaja. Kaupunginarkkitehti Gunnar Taucher oli suunnittellut ensimmäiset ovaalinmuotoisen kioskin luonnokset jo vuonna 1928. Kapealla ns. rimapaneelilla verhottu ja maalattu julkisivu.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Hietalahdenrannan kioski, ovaalin muotoinen kioski; Hietalahdenranta; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1939
Väinö Määttä / rakennustoimisto, Pääsuunnittelija
Valmistus
1939
Betonilaatta. Puurunko. Betonirakenteinen(?) lippa. Alkuperäinen liukulasiluukku
Helsinki, Hietalahdenranta
Helsingin kaupunki, Rakennuttajat
Käyttö
18.6.2021
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus