Kivinokan kioski; Helsinki

Kaupunginhallitus oikeutti osuusliike Elannon rakentamaan myymälä- ja kahvikioskin Kivinokan kansanpuistoon vuonna 1937. Myymälä-kioskirakennus suunniteltiin samana vuonna Elannon rakennuskonttorissa. Rakennukseen kuului myymälän ja kioskin lisäksi varasto ja pieni asunto. Kaupunki osti rakennuksen vuonna 1949. Vaakasuuntainen limilaudoitus, peittomaalattu, huopakate. Seinä- ja kattopinnoissa panelointi, ponttilautalattia.

Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Kivinokan kioski; Helsinki

Sparad:
Materialtyp Byggnad
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Design
1937
Elanto rakennuskonttori, Pääsuunnittelija
Tillverkning
1937
Pilariperustus ja betonirakenteinen kellari. Puurunko, pulpettikatto, lämpöeristämätön.
Helsinki,
Osuusliike Elanto, Rakennuttajat
Bruk
1.12.2020
Käyttöönottovuosi
Ämnen
Klassifikation